Du och Jag

● 2 port

· 50 g mörk choklad
· 1 ark overheadfilm eller 1 plastficka
Mousse
· 50 g vit choklad
· 1 dl vispgrädde
· ½ äggula
· 1 tsk vaniljsocker
Sås
· 50 g frysta hallon eller andra röda bär
· 1-2 tsk fruktsocker

1. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Skär eller klipp ut 2 stycken 4 cm breda remsor. Pensla remsorna med den smälta chokladen och kläm samman ändarna och fäst dem med ett gem så att det blir en droppe. Ställ in i frysen för att stelna.
2. Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa gulan, grädden och florsockret fast. Vänd i chokladen. Tag ut dropparna ur frysen och fördela moussen däri. Ställ i kylskåp i ett par timmar.
3. Rör samman bären och sockret. Passera genom en sil. Lägg upp dropparna på ett fat så att de bildar ett hjärta. Lägg en sked sås i varje droppe och garnera eventuellt med ett par bär. Servera resten av såsen till.


Detta recept är hämtat från www.dansukker.com

Inga kommentarer: