Räkfyllda pannkakor

● 4 pers ● 60 min

Pannkakssmet
· 2 ägg
· 2 dl vetemjöl
· 2 dl mjölk
· 1 dl kaffegrädde
· ½ tsk salt
· 2 msk smält smör
Räkstuvning
· 200 g skalade räkor
· 1 msk smör
· 1 msk vetemjöl
· 1 dl vatten
· 1 ½ dl vispgrädde
· ½ fiskbuljongtärning
· Några droppar citronsaft
· 1 krm cayennepeppar
· Salt och vitpapper
· Salt och vitpeppar
· 3 msk hackad dill
Gratinering
· 1 dl riven ost

1. Vispa samman äggen, mjölet, mjölken, grädden och saltet till en slät och klimpfri smet. Låt smeten stå och svälla under tiden stuvningen tillagas.
2. Gör räkstuvningen: Smält smöret och rör i mjölet. Spä under vispning med vattnet och grädden, smula i buljongtärningen. Låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med citronsaft, cayennepeppar, salt och peppar. Rör i dill och räkor.
3. Rör ner smält smör i smeten och grädda pannkakorna. Lägg lite av räkstuvningen på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i ugnssäker form och strö på riven ost.
4. Gratinera i 250° ugnsvärme tills osten smält, ca 5 minuter. Servera gärna med lite ruccolasallad.

Inga kommentarer: