Tonfisk macka

● 4 port

· 8 skivor fullkornbröd
· Bordsmargarin
· Några blad valfri sallad
Fyllning
· 1 burk tonfisk i vatten
· ½ rödlök
· 1 knippe gräslök
· 2 tomater
· ½ dl majonnäs
· 2 msk kapris
Garnering
· 4 små träspett
· 16 gröna oliver
· 4 bärkapris
· Kryddgrönt, t ex. smörgåskrasse

1. Låt tonfisken rinna av. Skala och finhacka löken. Klipp gräslöken fint. Skär tomaterna i små tärningar. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
2. Smöra fyra brödskivor och lägg på salladsblad. Fördela fyllningen ovanpå och täck med de resterande brödskivorna. Dela smörgåsarna på diagonalen och lägg ihop dem två och två.
3. Trä upp oliver och kapris på träspetten och stick ner dem i smörgåstornen. Strö krasse ovanpå.

Inga kommentarer: