Mimosakaka

● 1 kaka

· 1 rund sockerkaka, 25 cm i diam.
· 3 stora äggulor
· 80 g strösocker
· 50 g vetemjöl
· 5 dl mjölk
· 1 burk ananas
· 1 liten förpackning ananasjuice
· 5 dl vispgrädde

1. Skär av ett 1 cm tjockt lock från kakan. Lägg åt sidan. Gröpa ur kakan, så att den får 1 cm tjocka väggar. Lägg innanmätet åt sidan.
2. Blanda strösocker och äggulor. Vispa i 3 minuter. Häll gradvis i mjöl, under konstant vispning.
3. Värm smeten på medelvärme i 5 minuter. Rör hela tiden tills den tjocknar.
4. Låt ananasen rinna av, men spara juicen. Skär frukten i 1 cm tjocka kuber.
5. Häll försiktigt juicen över sockerkakan. Börja med kanterna och arbeta inåt. Avsluta med locket.
6. Vispa grädden hårt.
7. Häll ananasen i den avsvalnade smeten. Blanda i 2/3 av den vispade grädden.
8. Fyll kakan med smeten. Sätt på locket. Sprid ut resten av den vispade grädden på locket och längs sidorna. Dekorera med resten av sockerkakssmulorna. De ser ut som mimosablommor (där av namnet).
9. Låt stå i kylen över natten.

Inga kommentarer: