Champinjonomelett

● 4 pers ● 20 min

· 400 g färska champinjoner
· 1 vitlöksklyfta
· Smör
· 3 tsk salt (halva i taget)
· Peppar
· 2 dl hackad persilja
· 7 ägg
· 6 msk vatten

1. Skär champinjonerna i skivor. Skala och finhacka vitlöken.
2. Fräs svampen och vitlöken i smöret i en stekpanna i ca 5 minuter.
3. Hacka persiljan och rör ner med hälften av saltet och med peppar. Håll varmt.
4. Vispa lätt ihop äggen, vattnet och saltet som vart över. Hetta upp smör i en stekpanna tills smöret blivit gyllenbrunt. Stek omeletten på knapp medelvärme i ca 4 minuter. Rör försiktigt i äggsmeten några gånger under stektiden.
5. Omeletten är färdig när äggstanningen har stannat men fortfarande är lite krämig på ytan. Lägg på persiljechampinjonerna.
6. Servera med gott bröd och en blandad sallad.

Inga kommentarer: