
· 3 ½ dl mjölk
· 1 ½ dl kesella, 1 %
· 1 msk fiberhusk
· 50 g jäst för söta degar
· 75 g rumsvarmt smör
· 1 ägg
· 1 dl vit sirap
· ¼ tsk salt
· 1 tsk nystött kardemumma
· Ca 13 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
· 50 g mandelmassa
· 125 g smör
· ¾ dl socker
· 2 msk kanel
Pensling och garnering
· 1 lätt uppvispat ägg
· Pärlsocker
Dessutom behövs
· Stora bullformar
1. Värm mjölken och kesellan till ca 45°. Häll över fiberhusken under omrörning. Låt svälla i ca 10 minuter.
2. Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Klicka ner matfettet och tillsätt ägget, sirapen, saltet och kardemumman. Blanda sist ner mjölmixen och arbeta samman till en lite kladdig men hanterbar deg. Täck med en bakduk och låt den vila i ca 30 minuter.
3. Fyllning: Riv mandelmassan och blanda samman med de övriga ingredienserna till slät konsistens.
4. Mjöla bakbordet med mjölmix. Arbeta samman degen lätt och stjälp ut på bakbordet.
5. Dela degen i två bitar. Kavla ut till rektanglar. Bre på fyllningen och rulla ihop. Skär upp i bitar.
6. Lägg bullarna i bakformar. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
7. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg, strö över pärlsocker.
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 6 minuter.
17 kommentarer:
Bästa glutenfria bullarna någonsin och jag kan lova att jag försökt innan.
Degen gick att knåda och kavla och blev saftig och stabil men mjuk efter ugn.
Kanonrecept!!!
Åh, vad roligt att jag hittat hit! Kul med någon mer som bloggar glutenfritt :o)
//Linda
De blev ju helt underbara och inget kladd och klet. Jag har bloggat om ditt recept och länkat till dig. Hoppas det är okej! Annars får du hojta! Hoppas du kan hitta något gott hos mig!
//Linda
Hej!
Tack för receptet,det blev super! :D
Håller med alla andra, jättebra deg & verkligen goda bullar :D
Super bra! även goda o saftiga efter att ha varit frysta!
Wow, hur goda som helst och inte för söta heller. Då jag inte äter ägg eller mjölk så ersatte jag ägget med krossade linfrön blandat med vatten och mjölken med sojamjölk och kesella med Alpros sojayogurt. Lätt som en plätt och urgoda. Dessa ska göras snart igen!
Vad använder ni för mjölmix? Mvh Anna
Har aldrig bakat glutenfritt förr, dessutom var det tvunget att vara laktosfritt. Gick hur bra som helst, var en aning annorlunda jämfört med "vanlig" deg på mjöl.
Jag lossade degen på undersidan med en stekspade efter jag kavlat den så jag kunde vända och kavla på nytt, funkade finfint.
Tjejen älskade bullarna!
Bakade dessa i helgen för tredje gången tror jag, underbart recept! Nästan lättare än vanlig deg på grund av fiberhusk, och både fiberhusken och kesellan gör de supersaftiga! Hade mycket smör och jag åt precis en (idag är det torsdag), den var i princip inte torrare än i lördags när de var nybakade - det är bra! :)
Att där sedan var en liten incident har inget med ditt recept att göra. (ett tips - läs på burken innan du heller på något, kanel och cayennepeppar är läskigt lika ;))
Jättebra recept! Var första gången jag bakade glutefritt överhuvudtaget, men de blev över förväntan! Goda! Tack så mycket! =)
Ähh va fan missade sockret :(, men bra och lättarbetlig deg
måste man ha i ägg, jag ska baka åt en som varken kan äta gluten eller ägg!!
Bakade dessa bullar nyss men de jäser inget? Har jag missat något?
Riktigt goda. ♡ Första gången jag bakade buller glutenfritt. Kommer dock ha dubbel eller till och med tredubbel sats fyllning nästa gång. ;) Tack för att du delar med dig av dina recept!
Dom måste jag prova
Bästa vetebrödsreceptet jag prövat. Hade inga ägg hemma men degen blev bra ändå. Lätt att handskas med och lätt kavla.
Skicka en kommentar