Rimbobullar

● ca 24 st.

· 50 g jäst
· 2 dl kall mjölk
· 150 g rumstempererat smör/margarin
· 2 msk socker
· Ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
· 75 g smör/margarin
· ¾ dl socker
· 2 tsk vaniljsocker
Pensling
· ägg
Garnering
· 1 dl florsocker
· 1 msk vatten
· Eller bara pärlsocker

1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
3. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk.
4. Skär den i fyrkanter, 8x8 cm.
5. Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite i av den mitt på fyrkanterna.
6. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
7. Lägg bröden i veckade pappersformar. Ställ dem på plåtar.
8. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur.
9. Pensla bröden med uppvispat ägg.
10. Grädda dem mitt i ugnen i 250°, 5-8 minuter.
11. Låt bröden kallan utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras. Eller garnera dem pärlsocker.

Tips! Bullarna går utmärkt att frysa, både gräddade och ogräddade.

1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Min absoluta favoritbullar. Mamma fick jämt baka dem när det var kalas. Och inte alls så svåra att baka heller :)